Mexicaanse soep

Mexicaanse soep met tortillachips

Mounir begint de week feestelijk met deze Mexicaanse soep. Hij staat bol van de verschillende smaken. Om er een extra knappertje aan te geven gaat de mais er op het laatst door. En om het feestelijk af te maken serveert Mounir er tortillachips bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blik kidneybonen (a 400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blikje mais (a 200 gram)
  • 0,25 bosje koriander
  • 1 avocado
  • 50 gram tortillachips

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg de rode peper en komijnpoeder toe en verwarm circa 1 minuut. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprikablokjes toe en bak circa 1 minuut mee. Spoel de bonen uit en voeg samen met de tomatenblokjes toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat met een deksel op de pan circa 15 minuten koken op laag vuur.

Pureer de soep kort met een staafmixer, zodat er nog wel stukjes overblijven. Spoel de mais uit. Hak de koriander fijn. Snijd de avocado in blokjes.

Verdeel de soep over kommen. Verdeel hierover de mais en avocado en bestrooi de soep met de koriander. Serveer met de tortillachips.

Eet smakelijk!

Geef een reactie