Lentesalade met asperges van Femke

Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken. Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. Femke de Winter, auteur van het kookboek De Veldkeuken, is op donderdag 17 maart 2016 te gast in Tijd voor MAX en maakt een heerlijke lentesalade.

Ingrediënten (4 personen):

  • 150 gram groene asperges
  • 75 gram sugarsnaps of peultjes
  • 75 gram verse doperwtjes
  • 4 eieren
  • handje raapsteeltjes, ongeveer 30 gram
  • handje gemengde sla: veldsla/bietenblad
  • 5 radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • tuinkers

dressing:

  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mierikswortel uit een potje of 1 eetlepel gerapste verse mierikswortel
  • 1 eetlepel water
  • peper en zout

Bereiding:

Blancheer de asperges en de peultjes 2 minuten en dompel ze onder in koud water. Kook de erwten 5 minuten en koel ze ook direct af in koud water. Kook de eieren 4 minuten tot ze net nog niet hard gekookt zijn en laat ze afkoelen.

Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.

Leg de sla en de raapsteeltjes op een schaal of een bord. Verdeel de gekookte groenten erover. Pel de eieren, halveer ze en leg ze om de salade heen. Sprenkel de dressing over de sla en over de eitjes. Knip wat tuinkers en leg op de eieren. Snijd de radijsjes in schijfjes en verdeel ze met gesneden lente-uitjesover de salade.

Geef een antwoord