Marokkaanse salade van Jansen en Jansen

Ingrediënten:

  • 4 struikjes roodlof
  • 1 granaatappel (voor 120 gram pitjes)
  • scheutje olijfolie
  • 3 bolletjes labne (uitgelekte yoghurt) *
  • 2 theelepels sumak
  • 1/2 eetlepel granaatappelmelasse

* Labne is ook makkelijk zelf te maken en te verkrijgen bij de Marokkaanse supermarkt. Het is eventueel te vervangen door jonge geitenkaas (is wel zouter).

Bereiding:

Snijd de roodlof in kleine reepjes.

Leg de granaatappel in een pan met water. Snijd hem onder water doormidden en breek hem vervolgens verder open. De pitjes vallen er dan makkelijk uit. Zeef de pitjes direct uit het water. Schik de granaatappel pitjes over de roodlof.

Maakt een dressing van olijfolie, 1 bolletje labne, de smumak en een paar druppels  granaatappelmelasse. Versier de salade met de resterende bolletjes labne.

(Bron: Annemiek Jansen & Janine Jansen van Jansen & Jansen. Ze maken een recept uit het boek Hartstikke lekker, ISBN 9789059566194)

Geef een reactie