kwarkbollen

Kwarkbollen van Robèrt van Beckhoven

Het is een traditie met de jaarwisseling: oliebollen eten. Maar Robèrt van Beckhoven wil daar graag kwarkbollen aan toevoegen. Dit is een soort luchtige cake. Er zit geen gist in en dat maakt het verschil met een oliebol. De kwarkbol rijst door middel van bakpoeder. Het recept is voor ongeveer 30 stuks.

Ingrediënten

  • 300 gram volle kwark
  • 125 gram zonnebloemolie
  • 225 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 10 gram zout
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 15 gram bakpoeder
  • Olie om te frituren
  • Fijne kristalsuiker of kaneelsuiker om door te halen

Extra nodig

  • Keukenmachine met bisschop
  • (kleine) IJsknijper
  • Schuimspaan

Bereiding

Meng alle ingrediënten kort tot een homogeen beslag. Begin met 150 gram melk en voeg daarna geleidelijk de rest van de melk toe. Het beslag moet net vloeibaarder zijn dan een standaard oliebollenbeslag. Slap het indien nodig nog iets verder af met wat extra melk. Laat dit ongeveer 30 minuten rusten.

Schep met een ijsknijper gelijke bolletjes uit het beslag en frituur in olie op 180 graden, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen en wentel royaal door de suiker. Eetsmakelijk!

Bij Heel Holland Bakt geef Robèrt ook nog zijn recept voor oliebollen prijs. En als u een alternatief zoekt voor oliebollen in de frituurpan, u kunt ze ook bakken in de airfryer!

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie