Oliebollen van Robèrt

Meester patissier en meester boulanger Robèrt van Beckhoven heeft speciaal voor u zijn oliebollen recept uitgewerkt. We wensen jullie allemaal een fantastische jaarwisseling!

Ingrediënten:

  • 500 gram patentbloem
  • 15  gram suiker
  • 5 gram citroenrasp
  • 25 gram gist
  • 25 gram boter
  • 10 gram zout
  • 25 gram ei (= 1/2 ei)
  • 250 gram water
  • 220 gram melk

Bereiding:

Voordat je begint: de ideale temperatuur voor oliebollenbeslag is 27 °C. Om die te bereiken moet de temperatuur van het water twee keer de gewenste beslagtemperatur zijn, minus de temperatuur van de bloem. Bijvoorbeeld: is het in je keuken 22 °C, dan is dat ook de temperatuur van de bloem. De temperatuur van het water moet dan zijn: 2 x 27 – 22 = 32 °C.

Meng alle ingrediënten ongeveer 3 minuten langzaam in de keukenmachine, en daarna nog ongeveer 4,5 minuut op half vermogen. Zet het beslag een half uur afgedekt op een warme plek weg (het beslag mag niet afkoelen).

Frituur de oliebollen in een olie van 175 °C. Hoe lang, dat ligt aan de grootte van de oliebol. Je kunt de volgende stelregel aanhouden: 1 minuut per 10 gram oliebol.


Geef een reactie

Reactie

  1. koelemaan says:

    Ik mis zo node de rozijnen /sucade enz… Ik wil zo graag van die pakken oliebollenmix af Robert, maar dit vind ik wel een erg karig beslag. En…is dit verse gist of gedroogde gist?

    Hartelijk dan en een voortreffelijk 2017.