Wafel van quinoameel

Traditioneel wordt de wafel met bloem gemaakt. Robèrt maakt een variant met quinoameel. Let op, de wafel is niet glutenvrij, want er gaat nog wel een beetje bloem door

Ingrediënten (voor 6 wafels):

  • 65 gram quinoameel
  • 60 gram patentbloem
  • geraspte nootmuskaat naar smaak
  • 1/2 theelepel instant gist
  • snufje zout
  • 1,5 eetlepels kristalsuiker
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1/2 ei, geklopt
  • 175 milliliter volle melk
  • olie om in te vetten

Garnering:

  • 1 pot amarene kersen
  • 1 eetleopel gepofte quinoa
  • 1 handje munt

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe, daarna het ei en de helft van de melk. Klop het geheel op tot een glad beslag. Voeg vervolgens de resterende melk geleidelijk en al kloppend toe.

Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek, zet hem ongeveer 1 uur op een niet al te koude, tochtvrije plek. Roer het beslag daarna goed door.

Vet een verwarmd wafelijzer in. Giet een kleine hoeveelheid beslag hierin en verdeel het goed. Bak de wafel tot hij een goudbruine kleur heeft en leg deze op een rooster.

Serveer de wafels warm. Garneer met de amarene kersen, de gepofte quinoa en plukjes verse munt.

(Bron: boek Quinoa)

Geef een reactie