crackers

Gezonde crackers van Robèrt van Beckhoven

Crackers zijn er in alle soorten en maten. Gewoon te koop in de supermarkt, maar het is ook leuk om ze zelf te maken! Robèrt van Beckhoven maakt daarom gezonde crackers in Tijd voor MAX. Het recept is voor een bakplaat vol. En wat er overblijft, daar kan een vogeltaart mee gemaakt worden!

Ingrediënten crackers

  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram sesamzaad (+ wat extra voor bestrooien)
  • 45 gram havervlokken
  • 6 gram vlozaad
  • 45 gram roggebloem
  • 4 gram zout
  • 360 gram water

Bereidingswijze crackers

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de zonnebloempitten, de pompoenpitten, het sesamzaad, de havervlokken en het vlozaad en draai fijn. Zorg dat het een meel wordt. Dit kan met een keukenmachine, vijzel of een hakmolentje. Meng dit meel met de roggebloem, het zout en water. Meng het geheel 5 minuten.

Weeg ongeveer 300 gram van het mengsel af en bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het mengsel uit over de plaat. Een spatel kan hierbij helpen. bestrooi met wat sesamzaad. Bak 10 minuten in de oven op 170 graden. Haal uit de oven, maar laat hem nog wel aanstaan. Snijd het plakkaat dan direct op maat. Afhankelijk van hoe groot de bakplaat is, kunt u ongeveer 7 bij 14 centimeter aanhouden. Stop de bakplaat daarna terug in de oven. Bak voor nog eens 45 minuten op 170 graden. Eetsmakelijk!

Vogeltaart maken

Van alle zaadjes die overblijven kunt u een vogeltaartje maken. Meng hiervoor het zaad met hard vet en doe dit in een mal. Zo kunnen de vogels ook lekker genieten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie