Koken met Sandra: snelle havermoutkoekjes zonder suiker
Publicatiedatum: 4 september 2025
Zoekt u iets lekkers om te maken, maar dan zonder suiker? Dan zijn deze snelle havermoutkoekjes van Sandra Ysbrandy een goede om te maken. In plaats van suiker, worden dadels toegevoegd. Deze smaken van nature al wat zoeter.
Ingrediënten, voor 12 tot 16 koekjes
- 75 gram hazelnoten
- 75 gram dadels
- 200 gram havervlokken
- 40 gram volkoren meel
- 2 theelepels gemberpoeder
- Snuf zout
- 150 gram gesmolten boter
- 1 ei
- Rasp van de schil van een biologische sinaasappel
Bereiding snelle havermoutkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de hazelnoten grof en snijd de dadels in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg. Maak er 12 tot 16 balletjes van ter grootte van pingpong bal.
Leg ze op de bakplaat met wat ruimte ertussen. Druk alle balletjes plat en bak in 10 tot 15 minuten goudbruin. Dit is afhankelijk van de gekozen dikte van het koekje.
Laat afkoelen op een rek. Een superlekkere, snelle traktatie bij de koffie of thee.
Sandra Ysbrandy is wekelijks te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)



