Koken met Sandra: Dutch baby met rood fruit
Publicatiedatum: 5 juni 2025
Een Dutch baby klinkt misschien wat gek. Het is een mix tussen een pannenkoek en een soufflé. Hij wordt met pan en al gebakken in de oven. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een Nederlandse uitvinding is, is dit het zeker niet. Meer hierover leest u in dit artikel. Sandra Ysbrandy maakt een versie met rood fruit.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 50 gram volkorenmeel
- 125 milliliter volle melk
- 2 eieren
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 30 gram roomboter
- 400 gram rood fruit (frambozen, blauwe bessen, aardbeien)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 takje munt
Extra nodig
- ovenbestendige koekenpan (van 20 centimeter doorsnede)
- blender of kom met garde

Bereidingswijze Dutch baby
Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de ovenbestendige koekenpan erin. Maal intussen het meel, de melk, eieren, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje zout in een blender tot een glad beslag. U kunt het beslag ook in een kom doen en glad kloppen met een garde.
Haal de pan met een ovenwant uit de oven (voorzichtig, de pan is heet!), voeg de boter toe en laat al wentelend smelten. Zorg ervoor dat de binnenkant van de pan (ook de randen) zo snel mogelijk volledig is bedekt met boter. Gebruik hiervoor eventueel een bakkwastje.
Schenk het beslag in de pan, zet terug in de oven en bak in 15 minuten goudbruin. Maak de oven tussentijds niet open. Anders stort de Dutch baby in. Spoel intussen het fruit af en snijd de aardbeien in vieren.
Haal de Dutch baby uit de oven en verdeel het fruit erover. Schep een flinke dot Griekse yoghurt op de pannenkoek. Besprenkel met de rest van de ahornsiroop en garneer met blaadjes munt. Serveer de Dutch baby in de pan. Pas op, de pan is nog steeds heet!
Sandra Ysbrandy is te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)