Koken met Sandra: cappuccino smoothie

Koken met Sandra: cappuccino smoothie

Voor een goede start in de ochtend is deze cappuccino smoothie. Met espresso, havervlokken, pindakaas, dadels en banaan krijgt u meteen alle goede dingen binnen. En het is ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Dit is het recept van Sandra Ysbrandy.

Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen

  • 1 banaan
  • 4 dadels zonder pit
  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 400 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 2 kopjes espresso (afgekoeld)
  • 3 theelepels (rauwe) cacaopoeder

Extra benodigdheden

  • Blender

Bereidingswijze cappuccino smoothie

Pel de banaan en breek in grove stukken. Maal de banaan, dadels, pindakaas, havervlokken, amandelmelk, espresso en cacao in een blender glad. Zet in de koelkast om ijskoud te worden.

Verdeel de smoothie over vier glazen.

Tip: serveer de smoothie eventueel met ijsklontjes

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy.)

Geef een reactie