Knoflook naast smaakmaker ook goed voor uw nachtrust

Knoflook is een geliefde smaakmaker in vele keukens. Maar wist u dat knoflook voor nog veel meer gebruikt kan worden? Bijvoorbeeld voor een goede nachtrust. 

Lastige slaper?

Valt u soms lastig in slaap? Dan kan knoflook uitkomst bieden. Leg een teentje onder uw kussen en u valt vervolgens sneller in slaap. Dit komt doordat de zwavelhoudende stoffen waar knoflook vol mee zit. Deze stoffen brengen niet alleen de welbekende knoflookgeur met zich mee, maar hebben ook een kalmerende werking op het menselijk lichaam. Hierdoor valt u niet alleen sneller in slaap, maar slaapt u ook dieper.

Knoflook onder uw kussen

U verbetert uw nachtrust al door 1 of 2 knoflookteentjes, in de schil, onder uw kussen of in uw kussensloop te leggen. Het proberen waard dus. De enige vervelende bijkomstigheid is dat uw slaapkamer een beetje naar knoflook zal gaan ruiken. Dit geldt niet voor uw lichaam, die neemt de geur niet op.

Ontstekingsremmend

Naast het verbeteren van uw slaapkwaliteit heeft knoflook ook nog andere gezondheidsvoordelen. Knoflook zit namelijk vol met ontstekingsremmende antioxidanten en bevat daarnaast ook nog gezonde mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en zink. Ook is knoflook goed voor het spijsverteringskanaal.

Niet alleen voordelen

Ondanks dat het klinkt alsof knoflook alleen maar voordelen heeft, is teveel knoflook ook niet goed. Beperk de inname tot maximaal 3 teentjes per dag. Teveel kan namelijk zorgen voor duizeligheid en bloedarmoede. Ook kunnen uw maag- en darmslijmvlies worden aangetast, waardoor de darmwand minder voedingsstoffen kan opnemen. Ook kan teveel knoflook er voor zorgen voor winderigheid, dat u een zwaardere zweetlucht krijgt en meer uit uw mond gaat ruiken. Sterker nog, wie er teveel van eet kan daardoor juist slapeloze nachten hebben.

(Bron: Margriet.nl, Smulders Textiel, Gezondheidsnet)

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Knoflook is ook heel goed tegen een hoge bloeddruk. Ik kan gerust stellen dat ik veel knoflook eet. Heb nooit patienten of collega’s horen klagen dat ik naar de knoflook stonk. Waar zit ‘m dat in: simpel, knofloop uitpersen dat ruik je en dat proef je. Wanneer je teentjes knoflook niet perst maar fijn snijdt dan ruik je het niet als iemand dat gegeten heeft. Toen ik nog werkte sneed ik het altijd fijn ipv te persen. Dat was dan ook de reden dat niemand klaagde. Ik gaf vaak wel aan heel veel knoflook te hebben gegeten maar men rook het niet. Misschien een tip voor wie van kniflook houdt maar het niet eet voor de lucht. Probeer maar eens uit.