Jackfruitragout

Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak

Jackfruit is een stekelvormige vrucht, ook wel nangka genoemd. Het vruchtvlees heeft een draderige structuur die wat weg heeft van vlees. Mounir maakt er een ragout van en serveert er geroosterde pastinaak en preipuree bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram pastinaak
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram kruimige aardappel
  • 1 grote prei
  • 1 sjalot
  • 20 gram boter (+extra klontje)
  • 1 blik jackfruit (à 550 gram)
  • 20 gram bloem
  • 300 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Schil de pastinaken en snijd in frietvorm. Verdeel de pastinaken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 15 minuten in de oven.

Snijd 2 vierkantjes bakpapier ter grootte van 2 bakjes over de vorm van de cupcaketray die ondersteboven is. Leg het bakpapier op de cupcaketray of 2 bakjes en leg daarop het bladerdeeg. Vorm het bladerdeeg om de cups of bakjes heen. Bak circa 12 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook circa 15 minuten.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 10 minuten op laag vuur.

Haal de bladerdeegbakjes uit de oven, draai ze om en leg ze met de open kant terug in de oven. Bak nog circa 5 minuten.

Pel de sjalot. Smelt de boter en fruit de sjalot circa 2 minuten. Giet de jackfruit af en pluk het iets uit elkaar. Voeg toe aan de sjalot en bak circa 1 minuut. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg al roerende het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat een paar minuten pruttelen en breng op smaak met flink veel peper.

Giet de aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Voeg de prei toe en roer goed door. Hak de peterselie.

Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en vul ze met de ragout.

Verdeel de preipuree en geroosterde pastinaak over borden. Serveer met de jackfruit-ragoutbakjes en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie