Tajine met kippendijen

Tajine met kippendijen, pastinaak en olijven

In steeds meer gerechten wint de kippendij terrein. Het voordeel van de kippendij ten opzichte van gewone kipfilet, is dat hij minder snel uitdroogt. U kunt hem goed stoven zonder dat hij taai wordt. Mounir verwerkt de kippendijen in deze tajine met pastinaak en olijven.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • zonnebloemolie
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 winterpenen
  • 2 pastinaken
  • 300 gram iets kruimige aardappelen
  • 30 gram gedroogde pruimen
  • 20 gram zwarte olijven
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalotjes. Verwarm een scheutje olie in een kleine wok met deksel en fruit de sjalotjes circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ras el hanout toe en verwarm circa 1 minuut mee.

Snijd de kippendijfilet in blokjes en voeg toe. Bak circa 4 minuten mee.

Schil de winterpeen, pastinaak en aardappelen. Halveer de winterpenen en pastinaken en snijd de helften in dunne plakken. Verdeel de plakken winterpeen en pastinaak om en om in een rondje over de kip. Voeg een klein scheutje water toe en een snufje ras el hantou.

Snijd de aardappelen in dunnen plakken. Verdeel ze over de groente. Was de citroen en snijd in plakken. Verdeel hier de citroen, de pruimen en olijven over. Voeg een klein snufje ras el hanout toe. Zet er een deksel op en laat in circa 15 minuten op zacht vuur garen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie