Gnocchi uit de airfryer.

Gnocchi niet koken in water, maar bereiden in de airfryer voor een knapperig resultaat

Wat kan er bijna niet bereid worden in de airfryer? We koken steeds meer eten wat ook in het apparaat klaar gemaakt kan worden. Dat geldt ook voor gnocchi, de aardappel-deegballetjes. We leggen uit hoe u dit in de airfryer kunt bereiden en wat het verschil is met de normale bereiding.

De normale bereiding van gnocchi

Gnocchi (uitgesproken als ‘njokki’) wordt normaal gesproken gekookt in water. Zodra de bolletjes omhoog komen drijven, zijn ze al bijna direct gaar. U kunt ze zo eten, dan zijn ze wat papperig en klef. Na het koken kunt u ze ook nog in de pan bakken, zodat ze iets knapperiger worden. Het is maar net wat u lekker vindt.

Knapperige gnocchi uit de airfryer

Voor wie van de knapperige gnocchi houdt, is er nu een uitkomst met de airfryer. Want de deegbolletjes worden heel erg krokant in het apparaat. Kies voor de verse gnocchi uit het koelschap van de supermarkt, dan wordt het lekkerder dan de vacuümverpakte versie.

Haal de gnocchi uit de verpakking en doe ze in een schaal. Giet er wat olijfolie overheen. Hoeveel is afhankelijk van hoe knapperig u ze wilt hebben. Hoe meer olie, hoe knapperiger ze worden. Voeg vervolgens naar smaak kruiden toe. De deegbolletjes hebben van zichzelf een neutrale smaak. Zout, peper en wat paprikapoeder wordt vaak geadviseerd. Hussel goed om en leg in het mandje van de airfryer. Bak ze 10 tot 15 minuten op 200 graden. Het resultaat: super knapperige gnocchi.

U kunt ze zo los eten of met een sausje. In de onderstaande video maakt het Britse kookplatform Tasty een versie met paprikapoeder en zelfgemaakte pesto.

@tastyuk

Crispy Air-fryer Gnocchi from @Lirim Gula #gnocchi #gnocchirecipe #airfryer #airfryerrecipes #fyp

♬ original sound – Tasty UK

airfryer
Lees ook: Denk eens aan deze 3 producten om in de airfryer te bereiden

Zoete gnocchi maken

Het is ook mogelijk om een zoete snack of toetje te maken van gnocchi uit de airfryer. Kent u churros? Dit zijn gefrituurde deegstengels met kaneelsuiker. De oorsprong ligt in Spanje. Het is ook mogelijk om een soort churros-gnocchi te maken.

Doe hiervoor gnocchi in een kom, giet er wat gesmolten boter overheen en bestrooi met kaneel. Hussel goed door en schep over in de mand van de airfryer. Bak zo’n 15 minuten op 200 graden. Bestrooi als ze klaar zijn rijkelijk met kaneelsuiker. Serveer met een chocoladesaus.

Originele recepten

Vindt u de gekookte variant lekkerder? Dan hebben we daar ook nog recepten voor. Bijvoorbeeld deze met boerenkool-tomatensaus of maak er een soort ovenschotel van.

eieren airfryer
Lees ook: Een eitje koken in de airfryer? Het kan echt

Bereid dit niet in de airfryer

En hoewel heel veel eten in de airfryer klaar gemaakt kan worden, bereid deze 7 dingen er niet in.

(Bron: Culy, Philips, Fem-Fem, TikTok. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie