Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:57

Uitzending: do 8 feb 2018 11:00

Gebakken gnocchi met boerenkool-tomatensaus

Gnocchi is een pastasoort, maar niet gemaakt van deeg maar van aardappelen. Letterlijk betekent gnocco (meervoud is gnocchi) klont, en dat is ook precies waar het op lijkt: ‘een klontje’. Ze zijn eenvoudig te bereiden, want u doet ze in koken water en zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar. Mounir maakt gnocchi met een boerenkool-tomatensaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram gnocchi
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 200 gram boerenkool
  • peper, zout
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 200 milliliter water
  • 1 theelepel oregano
  • klontje boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de gnocchi tot ze bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken en iets afkoelen.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes, het water en oregano toe en laat circa 20 minuten op laag vuur sudderen.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Bak de gnocchi circa 10 minuten. Voeg een klontje boter toe en laat de gnocchi nog circa 2 minuten goudbruin bakken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over borden en verdeel hier de saus over. Rasp er de kaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. Snipsnap says:

    Beste Mounir,
    Ons gezin is gek op boerenkool.
    Zoals iedereen op dit moment zijn wij ook wat ziekjes.
    Dus dit is een geweldig recept om toch lekker en gezond te eten.
    Dank u wel!!!!!!!!!!!
    Snel koken en dan lekker onder de wol.
    Groetjes Snipsnap

  2. Snipsnap says:

    Beste Mounir,
    Ik heb vandaag dit recept gebruikt voor een lasagne schotel.
    Alleen de boerenkool gaart in de oven, en ik heb een bechamelsaus gemaakt met oude zoutloze kaas.
    ( dat is wel zo lekker en onze kaasboer vind het geweldig om te horen wat ik er allemaal mee maakt)
    het hele huis ruikt heerlijk, u vind het vast niet erg als ik met uw recepten wat uitprobeer toch??
    Want ik heb soms zoveel ideeën bij een recept, zo haal ik vaak 4 andere gerechten uit een recept.
    Leuk toch, ik vind het echt heel gaaf.
    Groetjes en een hele fijne werkweek.

  3. Kittyvm says:

    Hallo Mounir
    Ik heb boerenkool nooit lekker gevonden maar wil dit recept zeker eens uitproberen. Wie weet.

    Overigens, de uitspraak is [Oo ree gaa noo]
    Ik had in het begin niet in de gaten over welk tuinkruid je het had 😉

    Groet,
    Kitty