Gevuld brood van Janny

Volgens Janny is haar gevulde brood kleurrijk, gezond en vooral lekker! Veel groente, magere kipfilet, kaas en om de smaak goed te laten intrekken en wat pesto.

  • 1 groot rond brood (Grand mere of Boule de Campagne)
  • 250 gram kipfilet in plakjes
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • olijfolie om te bestrijken
  • 2 geroosterde paprika’s (pot of zelf geroosterd)
  • 4 roma-tomaten, in plakken
  • 2 mozzarella bollen, in plakken
  • 3 volle eetlepels pesto
  • verse basilicumblaadjes
  • rucola

Snijd een kapje van het brood en hol de binnenkant uit.

Bestrijk de plakken aubergine en courgette met olijfolie en grill ze in een grillpan. Laat op keukenpapier uitdampen.

Bestrijk de binnenkant van het brood met pesto. Stapel in het brood in laagjes  paprika, rucola, ham of kipfilet,  courgette, aubergine, mozzarella, basilicumblaadjes en tomaat. Druk goed aan en leg het kapje weer op het brood. Wikkel in aluminiumfolie leg het koel zodat alle smaken goed door kunnen trekken.  Snijd het brood in punten.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Géke Logtenberg-Hammink says:

    Het brood lijkt me erg lekker, maar zou het warm niet nog smakelijker zijn?
    Alle ingrediënten erin en dan in de oven?

      Criticaster says:

      Lijkt mij ook, eigelijk zou je een afbak brood moeten nemen, vullen volgens recept, desnoods met wat eigen toevoegingen en of smaken en dan lekker afbakken en warm serveren .