Allerlei variaties van eieren.

De lekkerste recepten met eieren voor Pasen op een rij

Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor wie nog inspiratie zoekt voor het paasontbijt of de brunch, hebben we een hoop recepten met eieren in de hoofdrol. Van gevulde eieren tot roerei en een gepocheerde versie.

Gevulde eieren maken

Een hapje van vroeger, wat nu steeds meer populariteit krijgt: gevulde eieren. Van oorsprong is het een banketbakkersproduct. Daarom zijn ze vaak met boter en slagroom gemaakt. Tegenwoordig zijn mayonaise, mosterd, zout en peper de basis. Verder kunt u eindeloos variëren met smaken die u zelf lekker vindt. Tips om zelf gevulde eieren te maken, leest u hier.

Gevulde eieren.

Gepocheerde eieren

Wilt u iets serveren wat er extra mooi uitziet? Kies dan voor gepocheerde eieren en maak er eggs benedict van. Het pocheren klinkt als een lastige klus, maar valt heel erg mee. Door de Hollandaisesaus en met ham of zalm wordt het luxe op een broodje.

ei-pocheren
Lees ook: De verschillende manieren om een ei te pocheren

Vullende maaltijd

Zoekt u iets wat in één keer goed vult? Kies dan een maaltijdomelet. Hier kunt u de groenten en kruiden aan toevoegen die u zelf lekker vindt. In dit recept van Emina Zorlak zitten lekker veel groenten. Of kies voor dit Indiaas roerei van Sandra Ysbrandy. Een voedzame maaltijd, waarbij u gegarandeerd een hele tijd vol zit.

Eens iets anders proberen met eieren

Bent u fan van een omelet, maar wilt u eens iets anders proberen? Maak dan eens deze schuimomelet van Janny van der Heijden. Door het eiwit op te kloppen en daarna rustig het eigeel erdoor te spatelen, krijgt u een hele andere smaakbeleving. Of maak een omelet Sibérienne van Robèrt van Beckhoven. Dit is een taart met ijs binnenin en eiwitschuim rondom. Een echte topper om te zien!

Omelette SibérienneOmelet Sibérienne

Zelf advocaat maken

En tot slot geven nog een tip om zelf te maken: advocaat. Hierin staan eieren ook centraal, maar dan op een totaal andere manier. Ze worden opgeklopt en verwarmd, zodat bacteriën geen kans krijgen. In combinatie met brandewijn of jenever en suiker wordt het een lobbige massa.

Eiersalade maken of Turkse menemen? Daar heeft Heel Holland Bakt recepten voor!

Lees ook: Alle ingrediënten om er een goede Pasen van te maken

(Bron: archief. Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie