Indiaas roerei

Koken met Sandra: Indiaas roerei

Het ontbijt moet dusdanig voedzaam zijn dat u er gemakkelijk de ochtend mee doorkomt. Na het eten van een boterham met jam heeft u vaak na 1 of 2 uur alweer trek. Het is simpelweg niet voedzaam genoeg. Kies daarom ingrediënten zoals eieren, olijfolie en groenten die ervoor zorgen dat uw ontbijt verzadigend en voedzaam is. Een roerei als ontbijt is een perfecte start van uw dag. Het recept van dit Indiaas roerei van Sandra staat in het kookboek Eet beter, voor minder, waar nog veel meer van dit soort handige recepten staan.

Ingrediënten:

  • 3 centimeter verse gember
  • 8 cherrytomaten
  • 5 gram bieslook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cottagecheese
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1 Schil de gember en rasp fijn. Snijd de cherrytomaten in vieren. Snijd de bieslook fijn en houd een beetje apart voor de garnering. Klop de eieren los met een vork en meng met de gember, cherrytomaten, bieslook, cottagecheese, kurkuma en komijn. Breng op smaak met peper en zout.

2 Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de pan en bak 1 minuut. Duw het ei met behulp van een spatel steeds voorzichtig naar het midden en bak het op deze manier in 3 minuten gaar. Verdeel over twee borden en garneer met de apart gehouden bieslook.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie