Champignonragout van Felix Wilbrink

Ingrediënten:

  • 500 gram grotchampignons
  • 300 gram paddenstoelenmix, wat je maar lekker vindt
  • 60 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 dl kalfsbouillon of groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1¼ dl room
  • zout en peper

Bereiding:

Fruit de ui glazig in roomboter. Bak de champignons en paddenstoelen mee.

Roer vervolgens de bloem er door, laat even dik worden. Roer er dan de bouillon door tot u al spelend een mooie volle ragout krijgt.

Breng de ragout op smaak met zout en peper, met peterselie, of met wat koriander bijvoorbeeld, of
het groen van een bosui.

Het lekkerste is de ragout bij witte rijst en een stevige salade ernaast.

(Bron: uit het boek Familiegerechten van Felix Wilbrink)

Geef een reactie