Crimineel lekkere champignons van Marian Husken

Ingrediënten:

  • 2/3 tenen knoflook
  • 2 bakjes champignon
  • 2 kleine courgettes
  • 1 bosje verse munt
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd de knoflook in kleine stukjes.

Borstel de champignons af en snijd eventueel het onderste stukje van de steer eraf. Snijd grote champignons in plakjes en klein in 2-en.

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1,5 en deel deze plakjes in 2-en.

Pluk de muntblaadjes van de steel en scheur of knip in stukjes. Bij elkaar moet het een handvol zijn.

Neem een grote koekenpan of een gietijzeren hapjespan. Verwarm de olie in de pan. Fruit eerst de knoflook kort in de olie. Let op! De knoflook mag niet verbranden. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen totdat het vocht een beetje is verdampt.

Voeg de courgetteplakjes toe en bak mee. Blijf bakken tot de courgette ‘al dente’ is.

Voeg aan het eind de munt toe en roer het geheel nog een paar tellen door. Breng op smaak met peper en zout.

(Bron: Marian Husken uit het boek Crimineel eten)

Geef een reactie