carbonara

Carbonara met frisse venkel-doperwtensalade

Bij deze carbonara bakt Sandra pancetta, Italiaans spek. Kunt u dit niet vinden, dan is gewoon ontbijtspek een goed alternatief. De pasta serveert Sandra met een frisse salade van venkel en doperwten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 grote venkel
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • 0,5 bosje peterselie
  • peper, zout
  • 100 gram pancetta
  • 2 eieren
  • 30 gram pecorino

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in de ene pan. Kook in het andere pannetje de doperwten circa 3 minuten en giet af.

Rasp de citroen naar smaak boven een kom. Voeg de mosterd toe en het sap van de halve citroen en roer goed door. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Voeg de venkel en doperwten toe. Hak de peterselie en voeg toe. Roer alles goed door.

Snijd de pancetta en bak in een droge hoge koekenpan uit. Kluts de eieren in een kom. Rasp de pecorino en voeg toe. Breng op smaak met peper.

Schep de pasta uit de pan en voeg met wat aanhangend kookvocht toe aan de pancetta. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg vervolgens de eieren en de kaas toe. Roer goed door tot de eieren een gebonden saus vormen.

Verdeel de pasta over borden en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie