spätzle met zuurkool

Spätzle met zuurkool en spek

Spätzle heeft de vorm van pasta, maar is gemaakt van ei. Door het eimengsel door een vergiet te drukken boven een pan kokend water, ontstaan de kronkels van de spätzle. Sandra maakt ze met zuurkool, doperwten en spek.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 250 gram zuurkool
  • 1 sjalot
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 30 milliliter melk
  • zout, peper
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook.

Verwarm een koekenpan en bak hierin het ontbijtspek op heel laag vuur circa 15 minuten uit. Knijp tussen de handen de zuurkool helemaal uit. Pel en snipper de sjalot.

Haal het spek uit de pan. Fruit de sjalot circa 2 minuten in het vet van het spek. Voeg daarna de zuurkool toe en bak circa 5 minuten. Verkruimel het spek boven de zuurkool en voeg de ricotta toe.

Kook de doperwten circa 3 minuten. Giet af en voeg toe aan de zuurkool.

Meng in een kom de bloem, ei en de melk. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, tot het beslag de juiste dikte heeft. Breng op smaak met zout. Zet een vergiet boven de 2e pan en schep het beslag erin. Druk voorzichtig het beslag in de pan en kook de sliertjes circa 3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en schep ze direct in de pan met de zuurkool. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Hak de peterselie.

Verdeel de spätzle met zuurkool en spek over borden. Bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie