Broccolipuree met schnitzel

Broccolipuree met schnitzel

Puree als bijgerecht wordt traditioneel gemaakt van aardappels. Maar het kan ook anders zoals in dit recept. Mounir combineert gekookte broccoli met kikkererwten en maakt daar een overheerlijke broccolipuree van. Die wordt geserveerd met een schnitzel van kipfilets.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram trostomaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 grote broccoli
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blikje kikkererwten à 150 gram
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de trostomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 15 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ze klein. Schil de stronk en snijd de stronk in stukjes. Kook de broccoli circa 7 minuten.

Doe de bloem in een diep bord. Doe de paneermeel in een ander diep bord. Kluts het ei in een derde bord en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de kip met mosterd en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de paneermeel.

Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.

Zeef de kikkererwten, voeg ze toe aan de broccoli en verwarm kort mee. Giet de broccoli en kikkererwten af en stoom droog. Voeg de kruidenroomkaas toe en stamp met een stamper tot puree.

Verdeel de broccolipuree over borden. Leg er een schnitzel op en serveer met de geroosterde tomaatjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie