Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:39

Uitzending: wo 9 mei 2018 10:00

Broccolisalade met artisjok-ricottasaus

De artisjok is een plant waarvan we de vlezige schutbladeren eten. in feite eten we de bloemknop van de plant. De artisjok wordt vooral veel gegeten in de Mediterrane keuken en heeft een licht bittere smaak. U kunt de artisjok zelf bereiden, maar ze zijn ook in pot te krijgen op oliebasis. Mounir verwerkt de artisjok in een broccolisalade met artisjok-ricottasaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram bulgur
  • 1 pot gegrilde artisjok op olie (a 100 gram)
  • 125 gram ricotta
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 0,25 bosje peterselie
  • peper en zout
  • 500 gram broccoli
  • 75 gram amandelen

Bereidingswijze:

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze fijn. Doe de artisjokken met de ricotta in een hoge maatbeker. Rasp en pers de helft van de citroen boven de maatbeker. Voeg een scheutje olijfolie en de sambal toe. Hak de peterselie en voeg toe. Pureer met een staafmixer tot saus en breng op smaak met peper.

Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in kleine blokjes. Hak de roosjes en stelen fijn. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok stronkblokjes circa 2 minuten. Voeg de gehakte roosjes en stelen toe en wok circa 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en wok nog circa 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan circa 2 minuten. Hak de amandelen grof.

Giet de bulgur af en voeg toe aan broccoli. Schenk de saus erbij en meng alles goed.

Verdeel de salade over borden en bestrooi met de gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie