croissants

5 manieren om croissants opnieuw op te warmen

Eigenlijk zijn croissants veel te lekker om niet meteen vers op te eten. Maar soms willen we ze ook nog wel eens op een later moment nuttigen. Dat komt de kwaliteit echter niet ten goede, want na enkele uren worden ze al minder knapperig. Door ze opnieuw op te warmen zijn ze ook een dag later weer prima te eten.

Croissants bewaren

Verse of afgebakken croissants kunt u 2 dagen bewaren in de keukenkast of broodtrommel. De koelkast is niet geschikt, aangezien ze daar juist sneller oud in worden. Verpak ze in de originele verpakking of in aluminiumfolie. In de vriezer blijven ze tot een maand goed. Verpak ze dan in een luchtdichte verpakking.

Croissants opnieuw opwarmen

Er zijn verschillende manieren om croissants opnieuw op te warmen. We bespreken hieronder 5 manieren. Dit geldt zowel voor verse of afgebakken exemplaren. En ook voor als ze ingevroren geweest zijn. Laat ze dan eerst goed ontdooien.

croissant
Lees ook: De perfecte croissant: “hoe meer kruimels, hoe beter”

In de oven

Door croissants in de oven opnieuw te verwarmen wordt de buitenkant weer knapperig en de binnenkant lekker zacht. Verwarm de oven voor op 180 graden en warm ze 3 á 5 minuten op. Zorg ervoor dat u het niet zo lang doet dat ze donkerder van kleur worden, want dit proces, acrylamide genaamd, is mogelijk schadelijk voor de gezondheid.

In de airfryer

Ook opwarmen in de airfryer is heel goed mogelijk bij croissants. Hiervoor is zo’n 2 minuten op 180 graden vaak al voldoende, maar het is ook een kwestie van uitproberen. Soms hebben ze net 1 á 2 minuutjes langer nodig.

In de magnetron

Door croissants in de magnetron te verwarmen, maakt u ze lekker warm, maar knapperig worden ze er niet door. Dus dat is een minder geschikte methode. Snel is het dan weer wel. Verwarm per croissant zo’n 30 seconden tot 1 minuut op de hoogste stand.

Bewaartips
Lees ook: Bewaartips voor brood, eieren en kaas van Robèrt van Beckhoven

In de koekenpan

Snijd de croissant hiervoor doormidden en bak in een aantal minuten met een beetje boter aan beide kanten warm en knapperig. Zorg er ook hierbij weer voor dat de helften niet te bruin kleuren.

In een broodrooster

Het nadeel van deze methode is dat er veel kruimels in een broodrooster terecht kunnen komen. Snijd de croissants voorzichtig doormidden en warm enkele minuten op. Hoe lang dit nodig is, is afhankelijk van uw apparaat. Begin voorzichtig, met een minuut of 2. In een rooster branden ze namelijk snel aan.

harde broodjes
Lees ook: Zo maakt u harde broodjes en stokbrood een dag later weer knapperig

Opgewarmde croissants extra lekker maken

Tijdens het opwarmen kunt u ingrediënten toevoegen, om de croissants extra lekker te maken. Beleg ze bijvoorbeeld met een kaassoort naar keuze of voeg een beetje mosterd en een plakje ham toe. Of wat stroop met een plakje ontbijtspek. Met wat plakjes appel maakt u er een fruitige versie van. Voor een zoete variant kunt u er een laagje amandelspijs op doen. Ook jam of chocoladepasta geven extra smaak mee.

(Bron: AD, wikiHow, Voedingscentrum, Would Be Chef, Smulweb, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (2)

    gest says:

    Ik leg ze 3 min. onder de grill. Snel en lekker.

    Sovnor says:

    Ik voeg een plak brie toe voor het opwarmen.