40 procent meer kiloknalleraanbiedingen

Vorig jaar lag er 40 procent meer killoknallervlees in de schappen van de Nederlandse supermarkten dan in 2014. Dat concludeert dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier na een analyse van reclamefolders.

3566 aanbiedingen

De 7 grootste supermarkten hadden over heel 2015 samen 3566 keer vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk in de aanbieding. Het betrof dan vooral plofkip, vlees van industrievarkens en rundvlees. Met name Albert Heijn, Lidl en Emté sprongen eruit met goedkope plofkip. Onder de overige supers vinden we Aldi, Dirk, Jumbo en Plus.

Eigen verantwoordelijkheid

Wakker Dier is woedend. “Supers stunten steeds vaker met dierenleed en jagen zo de vleesconsumptie van het dieronvriendelijkste vlees op. Dit staat lijnrecht tegenover het overheidsbeleid voor klimaat, antibioticareductie en dierenwelzijn.” Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken verklaarde tegenover RTL Z dat de verantwoordelijkheid toch echt bij supermarkten zelf ligt en ze kiloknallers niet kunnen verbieden. “Er wordt een minimumprijs vastgesteld maar er zijn zoveel schakels tussen de boer en de supermarkten, dat dit geen zin heeft.”

Kiloknallervrije folders

De kiloknalleraanbiedingen golden niet alleen op vlees zonder keurmerk, maar ook op vlees met een keurmerk. Dit aantal verdubbelde ten opzichte van 2014 en kwam uit op 712 stunts in totaal. Wakker Dier wil dat de supermarkten geen aanbiedingen meer plaatsen in hun folders voor vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. WIneke Warners says:

  Als er geen aanbiedingen waren dan kregen wij nooit vlees, vis, kip of iets dergelijks.

 2. Aat says:

  Er zijn meer mensen met een kleine beurs dan de elitaire wakker dier mensen
  en deze hebben ook graag een stukje vlees/ kip

 3. anne says:

  Nederland is zo uitgebeend , dat alleen aanbiedingen nog worden gekocht, en de dieren partij moet aandacht besteden aan armoede in dit Land ipv die elitaire standpunten erop na te houden .
  De wereld is volledig omgekeerd met deze Regering die de mensen als druiven uit perst.
  Rijken worden bevoordeeld..
  En de mensen die mensen veroordelen moeten eerst eens in de spiegel kijken !