Albert Heijn, Wakker Dier

Albert Heijn volgens Wakker Dier grootste liegebeest

En de ‘winnaar’ is: Albert Heijn. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier zijn zij het grootste liegebeest van 2017. De supermarkt krijgt voor zijn verhaal over serranoham 7.500 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen.

Onterecht

Volgens  stemmers suggereert Albert Heijn in het eigen magazine Allerhande ten onrechte dat varkens waarvan serranoham wordt gemaakt, in de wei lopen. “In werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen in een krap hok in hun eigen poep”, aldus Wakker Dier. Begin augustus zijn de kandidaten van de Liegebeestverkiezing 2017 bekend gemaakt. Naast Albert Heijn, waren ook visfabrikant Rio Mare en zuivelbedrijven Almhof en Friesche Vlag kanshebbers.

Vergissing

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, reageert teleurgesteld. De foto in het magazine van varkens in de wie bij het verhaal over de serranoham is een vergissing volgens Ahold. De foto strookt helaas niet met de werkelijkheid. “Deze ‘prijs’ doet absoluut geen recht aan alle inspanningen die Albert Heijn doet op het gebied van dierenwelzijn”. Zij betreuren dat Wakker Dier middels het toekennen van het Liegebeest weinig blijk geeft van waardering voor de acties die het bedrijf neemt om het welzijn van dieren te verbeteren.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord