verleidingen supermarkt

Ongezonde verleidingen in de supermarkt omzeilen doet u zo

Is gezonder eten ook 1 van uw goede voornemens, maar lukt het nog niet zo goed omdat u in de supermarkt telkens in de verleiding wordt gebracht door de ongezonde spullen in de schappen? Met deze tips lukt het u om deze te laten liggen. 

Het begint met het boodschappenlijstje

Het maken van een boodschappenlijstje is niet alleen handig om te onthouden wat u wilt kopen, maar zorgt ook voor een geheugensteuntje als u langs een ongezonde verleiding loopt. Staat het niet op het lijstje? Dan heeft u het ook niet nodig en kunt u het gewoon laten liggen. Controleer voordat u van huis gaat goed om u het lijstje daadwerkelijk bij u heeft, anders is de kans dat u ongezonde producten koopt groter.

Kijk uit met aanbiedingen

Elke supermarkt heeft aanbiedingen en helaas, die zijn niet altijd even gezond. Kies daarom heel selectief van welke aanbieding u gebruik maakt. Koop bijvoorbeeld geen afgeprijsde zakken drop of chips, maar kies liever voor vaatwastabletten of wasmiddel.

Ga niet winkelen als u trek heeft

Al een tijdje niets gegeten, maar toch even snel naar de supermarkt? Niet het beste idee van de wereld. Wie levensmiddelen inslaat met een rammelende maag, kan minder weerstand bieden tegen producten die eigenlijk geen deel meer uitmaken van het dieet.

Laat de pinpas thuis

Deze tip is wellicht niet voor iedereen bruikbaar, maar het meenemen van afgepast cash geld kan voor sommigen een uitkomst zijn. Zodoende kunt u slechts een aantal producten kopen, want voor de rest is simpelweg geen geld. Belangrijk is wel dat u vooraf weet wat u gaat kopen (ziet tip 1) en dat u ongeveer weet hoe duur alles is. In coronatijd is het daarnaast vaak gewenster om te pinnen, om de contacten zo minimaal mogelijk te houden.

’s Ochtends winkelen werkt het best

Het schijnt dat ’s ochtends winkelen het allerbeste werkt. U bent dan nog fris en daardoor is het makkelijker om heldere en dus gezondere keuzes maken.

supermarkten
Lees ook: Zo verleiden supermarkten u met de indeling van hun winkels en meer verkooptrucs

Controleer altijd of een product wel écht gezond is

In de supermarkt wemelt het van de spullen die pretenderen gezond te zijn, terwijl het tegendeel waar is. Veel voedselfabrikanten zijn ermee bezig om ervoor te zorgen dat hun producten daadwerkelijk gezonder worden, maar toch is het verstandig om altijd de ingrediëntenlijst te controleren. In drinkyoghurt zit bijvoorbeeld veel suiker, net als in een pot augurken.

Belonen is belangrijk

Lukt het u al een tijdje om gezondere keuzes te maken in de supermarkt? Dan mag daar best een beloning tegenover staan. Uiteraard niet in de vorm van een lekker taartje, maar bijvoorbeeld door uzelf te trakteren op een leuk tijdschrift.

Minder succes? Ook niet erg

Merkt u dat u tijdens de winkelronde vaak zwicht voor te vette, zoete of zoute producten? Geen zorgen. Het is helemaal niet erg als het niet direct lukt; u kunt altijd opnieuw beginnen.

(Bron: Radio 1, meergeldmindertsress.nl,archief, fit.nl, Radar)

Geef een antwoord

Reactie

  1. Rien6 says:

    ik ga winkelen met een briefje,de rest laat ik liggen