Woensdag – Pasta met garnalen en preisaus

Als u pasta eet, kunt u het beste kiezen voor volkorenpasta. Deze pasta vult sneller en bevat betere voedingsstoffen.

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding:

Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.

Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.

Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.

Maak de groente op smaak met peper.

Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.

Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.

Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.

Maak het op smaak met de dille.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie415 kcal
Eiwit30 gram
Koolhydraten50 gram
Vet10 gram
Verzadigd vet2 gram
Vezels15 gram
Zout 1,84 gram

Geef een reactie