Vrijdag – Gehaktschotel

Een gehaktschotel heet in het Engels een meatloaf en staat prachtig op tafel! Smakelijk eten!

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 volkorenbeschuit

Bereiding (2 personen):

Warm de oven voor op 180 °C.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.

Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, de melk en de

ijngemaakte beschuit.

Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.

Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.

Variatietip:

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree!

Voedingswaarden per persoon

ReceptMenu
Energie345 kcal585 kcal
Eiwit30 gram40 gram
Koolhydraten9 gram50 gram
Vet20 gram20 gram
Verzadigd vet6 gram7 gram
Vezels2 gram10 gram
Zout 0,57 gram0.68 gram

Geef een reactie