Vrijdag – Gehaktschotel

Een gehaktschotel heet in het Engels een meatloaf en staat prachtig op tafel! Smakelijk eten!

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 volkorenbeschuit

Bereiding (2 personen):

Warm de oven voor op 180 °C.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.

Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, de melk en de

ijngemaakte beschuit.

Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.

Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.

Variatietip:

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree!

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 345 kcal 585 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 9 gram 50 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 6 gram 7 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Zout 0,57 gram 0.68 gram

Geef een reactie