Giraffe een stap dichter bij uitsterven
Het aantal giraffen in de natuur is de laatste jaren drastisch gedaald. Van de categorie ‘gevoelig’ is de giraffe nu…
MeerLamington van Francis
De Lamington, de stroopwafel van Australië, is een echte Australische klassieker. Het is een blok biscuit gedompeld in chocoladeglazuur en door…
MeerVoedingsmisverstand: zijn E-nummers schadelijk?
Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam. Iedere maand helpt hij in Tijd voor MAX…
MeerEen klimaatneutraal Nederland in 2050
In 2050 stoken zo min mogelijk Nederlanders thuis nog aardgas, worden er alleen nog duurzame auto’s verkocht en telt de…
MeerAanleg herdenkingsbos slachtoffers MH-17 van start
Na tweeënhalf jaar van voorbereidingen gaat vandaag de eerste spade in park Vijfhuizen in de Haarlemmermeer in de grond voor…
MeerEen redding van de muziekbibliotheek van de omroep
In de kelder van het Muziekcentrum van de Omroep ligt zo ongeveer alles wat ooit voor radio en tv aan…
MeerLager opgeleide ouderen met minder inkomen eten ongezonder
Ouderen met een lagere opleiding en minder inkomen eten vaak ongezonder dan leeftijdsgenoten die hoger zijn opgeleid en meer verdienen. De…
MeerUtrecht Centraal feestelijk geopend en klaar voor de toekomst
Na een grootscheepse verbouwing, die 6 jaar in beslag nam is station Utrecht Centraal gereed. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en…
MeerKerstmuziek bevordert aankopen in winkels
Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is lopen we in Nederland warm voor de kerst. En daar luisteren we maar…
MeerRisotto met paddenstoelen en truffel van Antoine
Antoine Hermans maakt dit keer niet zomaar een risotto. Hij verrijkt de risotto met paddenstoelen en truffel en als klap op…
Meer