We zijn er Bijna! in Marbella

We zijn er Bijna! 2022 in Marbella

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine van Os reist mee en volgt de belevenissen van de vakantiegangers.

Marbella

Van het stoffige cowboydorp El Rocio trekken de deelnemers van We zijn er Bijna! naar de kust, naar het mondaine Marbella. Hier liggen de meest luxueuze jachten in Puerto Banus, de jachthaven die bekend staat als de duurste haven van Europa: een ligplaats voor een jacht van 55 meter lang kost meer dan 4000 euro per dag. Gerard en Ien die de haven bezoeken, vermoeden ‘dat ze dat niet uit de fooienpot betalen’.  De groep heeft even rust en blijft 5 dagen op de camping in Marbella, maar in een kampeerreis gaat niemand 5 dagen voor de caravan of op het strand liggen.

Caminito del Rey en Malaga

Er is een groepsexcursie naar het spectaculairste wandelpad van Spanje: de Caminito del Rey, een pad door mariniers tegen rotswanden aangelegd voor de aanvoer van materialen voor de bouw van de allereerste waterkrachtcentrale van Spanje. Het levensgevaarlijke pad is in 2015 gerenoveerd en veilig te belopen voor mensen zonder hoogtevrees. De hele groep loopt mee over het 3 kilometer lange traject.

Ook doet iedereen mee aan een stadswandeling door Malaga naar het geboortehuis van Pablo Picasso en de dagelijkse vis- en groentemarkt. Henny en Marja ondernemen nog hun eigen expeditie op een vrije dag. Ze bezoeken een afgelegen biologische olijfboomgaard in het binnenland. Als verjaardagscadeau hebben ze eerder dit jaar hun kleindochter een halve olijfboom cadeau gedaan en nu ze toch zo dicht in de buurt zijn, willen ze die graag met eigen ogen zien.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 4 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 6 september 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie