We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! 2022 in Cordoba en Sevilla

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine van Os reist mee en volgt de belevenissen van de vakantiegangers.

Cordoba en Sevilla

De Zuid-Spaanse steden Cordoba en Sevilla staan deze week op het programma voor de deelnemers van We zijn er Bijna!. Maar in Andalusië strijkt de groep ook neer op een camping bij het minder bekende dorp El Rocio waar de straten niet van klinkers of beton, maar van zand zijn. Gezinnen in huifkarren, mannen met cowboypakken op paarden rijden er kris kras door elkaar.

Het stoffige dorp waar de tijd stil lijkt te staan, ondergaat elk jaar rondom Pinksteren een metamorfose. De processie die hier op Pinksterzondag wordt gehouden, trekt honderdduizenden mensen naar El Rocio. De groep kampeerders verblijft 4 dagen op de camping bij het dorp een week voor de grote processie, maar de drukte is al goed merkbaar. Vooral de groepen jongeren die met dans en muziek de komst van het heiligenbeeld van de maag Maria naar El Rocio bezingen, houdt de kampeerders uit de slaap.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 30 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie