We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! 2022 in Nationaal Park Montfragüe

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine van Os reist mee en volgt de belevenissen van de vakantiegangers.

Nationaal Park Montfragüe

De groep reist van Salamanca naar een camping midden in het natuurgebied bij het Nationaal Park Montfragüe. Dit park in de Extremadura is een van de belangrijkste roofvogelgebieden van Europa. Vooral de vale gieren met hun spanwijdte van zo’n 3 meter zijn in trek bij natuurliefhebbers. Onder leiding van een gids bezoekt de groep dit park. Na afloop van de excursie hoeft niemand te gaan koken. De campingbaas maakt voor de gehele groep een grote pan met één van de beroemdste gerechten van Spanje: Paella.

Er is in deze omgeving ook oog voor cultuur. Het klooster van Guadalupe staat de volgende dag op het programma. Jan en Willy slaan deze excursie over: ze hebben autopech en hopen bij een plaatselijk garagebedrijf het kapotte onderdeel te vervangen, want de volgende dag staat er alweer een reisdag op het programma.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 2 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 23 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Mieke van der Bruggen says:

  Helaas geeft de kaart de route niet aan.
  Ook erg jammer dat de namen van de campings niet vermeld worden. In sommige plaatsen zijn er namelijk 2 of meer campings.

   MAX Vandaag says:

   Beste Mieke, bedankt voor uw reactie. Via https://www.maxvandaag.nl/wezijnerbijna/reis-2022-spanje/ zijn nu wel weer de punten te zien die tijdens de reis aangedaan worden. Helaas mogen wij als Publieke Omroep geen reclame maken voor producten en of bedrijven welke te zien zijn tijdens een uitzending van MAX. Dit heeft te maken met commerciële doeleinden wat niet toegestaan is voor de Publieke Omroepen conform de regels van het Commissariaat van de Media. De namen van de campings kunnen we om die reden niet noemen.