We zijn er Bijna! in Noordwijk

We zijn er Bijna! 2021 van Noordwijk naar Kootwijk

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Van Noordwijk naar Kootwijk

De 3e aflevering is een aflevering met veel excursies en verplaatsingen. De groep bezoekt het Space Expo Museum in Noordwijk waar de reizigers een spontane ontmoeting hebben met de weduwe van astronaut Wubbo Ockels. Nog dezelfde dag reist het gezelschap door naar Edam naar een camping aan het IJsselmeer. De groep gaat een dag varen met de Bounty, een tweemaster zeilschip. Het ziet er eerst naar uit dat van zeilen niets terecht komt: het is drukkend warm en er staat geen zuchtje wind, maar als de wind even later toch komt opzetten beleeft de groep een ware zeilsensatie.

Van Edam trekken we verder naar Kootwijk op de Veluwe. Het reisleidersduo Jan en Lotty woont op een steenworp afstand van Kootwijk en in het dagelijks leven zijn zij gidsen van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Zij geven hun groep een exclusieve rondleiding bij het voormalige zendstation. Bij Nel en Ben, de oudste deelnemers, komen herinneringen naar boven. Zij emigreerden op jonge leeftijd naar Australië waar ze in ‘the middle of nowhere’ werkten op een boerderij en alleen via radioverbinding contact met Nederland hadden.

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder varen we nog mee op het schip van Cockie Schilperoort. Zij is schipper op 1 van de schepen van de Bruine Vloot. Wat is de geschiedenis van deze vloot en hoe belangrijk is het dat ze blijven varen? En René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk.

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 24 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een antwoord