Stadswandeling in Leiden

We zijn er Bijna! 2021 van Katwijk aan Zee naar Leiden

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Van Katwijk aan Zee naar Leiden

De groep gaat op excursie naar Vlieland, daar bezoeken ze het meest westelijke punt van het eiland. Hier is ook het uitgestrekte natuurgebied De Vliehors, een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer. Door de omvang van deze zandvlakte wordt De Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

De reizigers vervolgen hun vakantie naar Katwijk aan Zee. Daar staat een uitje op de planning: het bezoeken van de vuurtoren. De toren werd gebouwd als baken voor de vissers op de Noordzee. Gerrie woont in Hillegom, vlakbij Katwijk aan Zee. Er liggen veel jeugdherinneringen van haar op het strand van Katwijk. Horeca was er nog nauwelijks, dus ze herinnert zich vooral het zand tussen de broodjes en de warm geworden oranje limonade. In Leiden maakt de groep een stadswandeling door het oude centrum langs Pieterskerk, Gravensteen en verstilde hofjes.

We zijn er Bijna! gaat verder

In We zijn er Bijna! gaat verder neemt conservator van Paleis Het Loo Paul Rem, u in een extra video mee op een koninklijke tour door Leiden. Waar studeerden prinses Beatrix en koning Willem-Alexander. En wiens handtekening staat er op de muur van het beroemde Zweetkamertje in het Universiteitsgebouw in Leiden?

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 2 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 17 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie