Duur 05:44
Gepubliceerd op 17 augustus 2021

We zijn er Bijna! gaat verder: Paul Rem in Leiden

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Ze ontdekken in een reis van 30 dagen al het moois in eigen land. In We zijn er Bijna! gaat verder, nemen we u verder mee langs de hoogtepunten van deze reis. In deze aflevering staat Leiden centraal en neemt conservator van Paleis Het Loo, Paul Rem, u mee op een koninklijk route door de stad.

Koninklijke studentenstad Leiden

Leiden is een echte universiteitsstad. De eerste, en de oudste, universiteit van Nederland staat hier. De Universiteit van Leiden en het koningshuis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De 1e die er gaat studeren is Maurits, de zoon van Willem van Oranje, de stichter van de universiteit. Veel later gaan ook prinses Juliana, prinses Beatrix en koning Willem-Alexander hier studeren. Hoe zag hun studentenleven eruit? Waar woonden zij? En wat hebben ze te maken met het zogeheten Zweetkamertje in het academiegebouw van de Universiteit Leiden? In de video neemt Paul Rem u onder andere mee langs de plekken waar prinses Beatrix en koning Willem-Alexander woonden en naar het Zweetkamertje.

We zijn er Bijna! gaat verder

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 2 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 17 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer