Duur 01:30
Gepubliceerd op 14 augustus 2017

Van Bantry via Killarney naar Dingle

Het gezelschap van We zijn er Bijna! Reist door naar Bantry in het zuidelijkste puntje van Ierland. Het staat vooral bekend om de prachtige tuinen. De reis gaat vervolgens naar Killarney wat ongeveer 80 kilometer noordelijker ligt. Van daaruit brengt de groep een bezoek aan Dingle. Het meest noordelijke schiereiland van de county Kerry.

Killarney National Park

Aan de plaats Killarney grenst het Killarney National Park, het nationale park van Ierland. Het bestaat uit meren (Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake), bergen en (eiken)bossen en is 102.89 km2 groot. In het park vindt u ook abdijen en kastelen en kunt u naar de top van de Torc Waterfall lopen. Vanaf dat punt heeft u een prachtig uitzicht over de Torc Mountain.

Dingle

De plaats Dingle ligt aan een baai omringd door glooiende bergen. Neemt u vanuit Dingle de kustroute naar Ballyferriter. Een door toeristen nog nauwelijks ontdekte plek is het strand van Beal Bán. Het uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf dit strand is prachtig. Het uitzicht is niet alleen prachtig, u loopt ook nog grote kans dat u een walvis of dolfijn spot. Een van de bekendste bewoners van Dingle is Fungi de dolfijn, de onofficiële mascotte van het dorp. Populaire attracties voor toeristen zijn de stranden, Mount Brandon en de dorpen Ballydavid en Ballyferriter.

Dingle - Killarney

Wild Atlantic Way

Torenhoge kliffen, levendige dorpen en steden en verborgen stranden en baaien. Dat is de Wild Atlantic Way. Het is de langste kustroute ter wereld. De route loopt, afhankelijk van waar u start, in west Cork, Kinsale, en eindigt in de noordelijkste county Donegal. De route is in totaal is 2.500 kilometer lang en loopt langs havens, kliffen, stranden en indrukwekkende kustlijnen. Er zijn maar liefst 156 ontdekkingspunten, bezienswaardigheden, die u onderweg aan kunt doen. Ze worden aangegeven met een blauw-wit logo van de Wild Atlantic Way. Volgt u de route zoals in We zijn er Bijna! vanuit het zuiden naar het noorden, volg dan de N. De route is van het noorden naar het zuiden aangegeven met een S.

Wild Atlantic Way - Killarney

Mizen Head

Een belangrijk onderdeel van de Wild Atlantic Way is Mizen Head. Het is het meest zuidwestelijke puntje van Ierland. Boven op een van de kliffen van Mizen Head ligt het Mizen Head Signal Station. Dit station is 100 jaar geleden gebouwd om schepen te waarschuwen. Tegenwoordig vindt u hier het Maritiem Museum. U moet er wel van voor doen. Vanaf het bezoekerscentrum van Mizen Head, het uitkijkpunt, is het nog 99 treden en een bijzonder kustpad lopen naar het signaal station.

Mizen Head - Killarney

De reis van We zijn er Bijna! gaat dit jaar door IerlandBekijk de route op de kaart. De reis wordt dit jaar begeleid door de echtparen Ans en Lei en Janny en Cees. In een interview stellen zij zich aan u voor.

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! is te zien op maandag 14 augustus 2017 om 21.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer