vakanties

Vakanties naar Turkije, Griekenland en Tunesië in trek

Vakantiebestemmingen als Turkije, Egypte, Tunesië en Griekenland zijn weer in trek. De afgelopen jaren gaan deze bestemmingen gebukt onder de onveilige situaties en de politieke spanningen die er heersen. Maar de vakantieganger lijkt zich daar niet meer door te laten weerhouden. 

Reisadvies

Door de aanslag in 2015 in de badplaats Sousse in Tunesië en de couppoging en aanslagen in Turkije in de zomer van 2016, loopt het aantal boekingen de afgelopen jaren naar deze bestemmingen fors terug. Maar het tij lijkt te keren. Want de Tunesië en Turkije zijn voor de komende vakanties enorm populair. Opmerkelijk, want voor grote delen van Tunesië geldt nog altijd een reisadvies. Sommige gebieden zijn aangeduid als ‘alleen geschikt voor noodzakelijk reizen’ en ‘langs de kust gelden veiligheidsrisico’s’. Dit laatste geld overigens ook voor Turkije.

Verdubbeling aantal boekingen

Ook bestemmingen als Griekenland en Egypte zitten in de lift. Reisorganisaties melden een verdubbeling van het aantal boekingen. Voor Egypte geldt ook nog een reisadvies, maar dat lijkt de vakantieganger niet te hinderen. Het zijn vooral de lage prijzen die de reizen aantrekkelijk maken, aldus de ANVR.

Malafide reisaanbieders

De Consumentenbond en de Fraudehelpdesk waarschuwen wel voor malafide reisorganisaties. Aan de Telegraaf laten zij weten dat ze veel klachten krijgen over bedrijven als Best Tip, Fly a Way, VakantieGarant en DeReisplanner. Deze bedrijven bieden telefonisch vakantiehuizen en zonreisjes vaak met hoge kortingen aan met een onduidelijk voorstel. Vervolgens hoort u niets meer over de reis, maar volgt er een gepeperde rekening omdat u gebruik zou hebben gemaakt van hun diensten. De Consumentenbond adviseert niet te betalen, maar aangifte te doen.

In Groeten van MAX komen jaarlijks dit soort malafide bedrijven aan bod. In 2016 stromen de klachten binnen over Zonfly. Mede door het programma en MAX Ombudsman deden slachtoffers aangifte en zijn de mogelijk daders opgepakt. Dus aangifte doen loont.

(Bron: AD/NOS)

Geef een antwoord