Vakantieboekingen

Vakantieboekingen in de lift: Griekenland, Italië en Spanje populair

In de eerste 2 maanden van dit jaar zijn er fors meer vakanties geboekt. De cijfers van reisbrancheorganisatie ANVR laten voor zowel de winter- als de zomerboekingen in januari en februari een behoorlijke plus zien. Vooral zonbestemmingen als Griekenland, Italië en Spanje zijn in trek.

Consumenten willen weer boeken

Er zijn in het lopende winterseizoen 6,8 procent meer vakanties geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en 9,6 procent meer pakketreizen voor de zomer. “Je merkt dat het consumentenvertrouwen is toegenomen en dat consumenten weer willen boeken”, verklaart ANVR-directeur Frank Oostdam.

Egypte komt terug

Naar zonbestemmingen als Griekenland, Italië en Spanje worden de meeste reizen geboekt. Daarnaast merkt de branche dat Egypte weer geleidelijk aan terugkomt als bestemming. Turkije is daarentegen juist minder populair geworden. Het afgelopen jaar door een staatsgreep en verschillende aanslagen. De eventuele impact van de diplomatieke rel van het afgelopen weekend is nog niet in de cijfers meegenomen, omdat naar de vakantieboekingen tot en met februari gekeken is.

(Bron: ANP)

Geef een reactie