Tunesië, Turkije en Griekenland zijn geen populaire vakantiebestemmingen

Reisbestedingen van Nederlanders in onder meer Tunesië, Turkije en Egypte zijn de afgelopen jaren flink gedaald, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.

Het aantal vluchten van en naar Tunesië daalde in het derde kwartaal van 2015, na de aanslagen waarbij veel toeristen omkwamen, zelfs met 80 procent. Als gevolg hiervan zijn de bestedingen in dit land door Nederlanders dan ook flink afgenomen. In het derde kwartaal van 2014 bedroegen de vakantiebestedingen nog maar ongeveer de helft van die in de zomer van 2013. De volgende grote daling in reisbestedingen vond plaats in de zomer van 2015, na de aanslag van 26 juni.

Ook Turkije minder populair

Het aantal vluchten vanuit Nederland naar luchthavens in de toeristische provincies Antalya en Aydin in Turkije is in 2015 flink gedaald. Het aantal vakantiegangers naar Turkije nam in de periode 2012-2015 met ruim 100.000 af. De Turkse toeristische sector incasseerde hierdoor in 2015 ruim 100 miljoen euro minder van Nederlandse vakantiegangers dan in 2013.

Herstel voor Egypte

In 2013 werd er voor Egypte een aangescherpt reisadvies ingesteld, na de staatsgreep en politieke onrust die ontstond. Het aantal vluchten van en naar Egypte is gedurende een lange tijd alleen maar gedaald. Vanaf het laatste kwartaal van 2014 nam het aantal vluchten echter weer toe. Ook in de bestedingen in Egypte is er weer een stijgende lijn te zien. In het derde kwartaal van 2015 bedroegen de reisbestedingen in Egypte bijna 30 miljoen euro. Dit is het hoogste bedrag sinds 2012.

Negatief imago voor Griekenland

Griekenland was altijd een populair vakantieland voor de Nederlandse vakantieganger. Door de aanhoudende stroom vluchtelingen naar de Griekse eilanden verwacht het CBS echter dat het aantal toeristen dat in 2016 naar Griekenland afreist met 15 procent daalt.

Waar gaat u deze zomer naartoe op vakantie?

Geef een reactie

Reactie

    Eigen Huis Hongarije says:

    Wij merken door alles wat er nu in de wereld en Europa gebeurt dat Hongarije steeds meer aandacht heeft gekregen. Dat dit op die manier gebeurt vinden wij erg jammer. Ook landen als Slowakije, Tsjechie en Polen worden steeds meer als aantrekkelijk gezien.

    Vincent en Timea
    http://eigenhuishongarije.nl