raad

Raad Gevraagd: “Ik wil de vakantie annuleren, maar vriend wil dit niet”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Terwijl het herfst is in Nederland lekker genieten van de zon in Griekenland. Annie ziet het in januari 2020 helemaal voor zich, maar inmiddels is dat niet meer zo. Zij wil de aanstaande vakantie annuleren, maar haar vriend niet…

“Mijn vriend en ik hebben in januari een reis naar Griekenland geboekt. Tot corona kwam had ik hier veel zin in, maar nu wil ik liever niet gaan. Mijn vriend denkt hier heel anders over en vind dat ik niet zo moet zeuren en gewoon moet gaan. We hebben immers een pakketreis geboekt dus hebben in feite weinig te vrezen. Toch voel ik me helemaal niet prettig bij het idee dat ik over iets meer dan een maand in een vliegtuig moet stappen terwijl dat virus rondwaart…We hebben hier nu al een maand een discussie over en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen om hem ervan te overtuigen dat ik het echt meen.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (2)

    B.Harmsen says:

    Dan annuleert u toch de reis en wil je vriend alsnog gaan stel hem dan schadeloos en neem alle kosten voor u rekening. Zou verder toch eens kijken hoe goed jullie wel bij elkaar passen.

    Nelleke reageert says:

    De situatie is volgens het ministerie BZ hetzelfde als in Nederland met dezelfde regels. In het OV een mondkapje op en 1.5m afstand houden. Als u op een resort zit, wat ik uit uw verhaal begrijp, is er geen probleem. Zou lekker samen met uw partner van een heerlijke vakantie in Griekenland gaan genieten.