Buitenlandse Zaken

Site en telefoonnummer Buitenlandse Zaken populair

Nederlandse vakantiegangers die in nood verkeren of op zoek zijn naar praktische informatie nemen steeds vaker contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vooral de website met reisadviezen wordt drukbezocht. Het hulpnummer van het ministerie wordt 3000 keer per dag geraadpleegd.

Populair

Het boeken van een reis gaat tegenwoordig vaak online, waardoor contact met een reisbureau niet meer vanzelfsprekend is. In plaats daarvan kunnen mensen die advies zoeken over hun vakantiebestemming en alle aanverwante zaken de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen. Hier kunt u bijvoorbeeld vinden welke landen onveilig zijn om naar toe te reizen en waarom dit zo is. Dat veel mensen zich inderdaad wenden tot deze site, blijkt wel uit de bezoekcijfers. Volgens Daphne Kerremans, woordvoerder van het ministerie, wordt deze pagina over het algemeen 4 keer vaker bezocht dan 2 jaar geleden.

Praktische vragen

Ook het hulpnummer +31-247-247-247 wordt vaak gebeld. “We helpen zo’n 3000 mensen per dag en dat aantal is stabiel. Dit zijn overigens niet alleen telefoontjes, maar bijvoorbeeld ook mails van reizigers.” Het nummer bestaat 1,5 jaar en wordt vaak ten onrechte het noodnummer van Buitenlandse Zaken genoemd. Volgens Kerremans is het bedoeld voor Nederlandse vakantiegangers in acute nood en Nederlanders die advies nodig hebben over hun reis. “Zo werden we toen Groot-Brittannië voor de Brexit stemde vaak gebeld door mensen die een weekendje Londen hadden geboekt, maar niet zeker wisten of zij daar nog met hun identiteitsbewijs naartoe konden reizen. Ook tijdens de aanslag in Barcelona zijn we regelmatig gebeld door mensen die zich afvroegen hoe zij bij het vliegveld konden komen nu de politie alle wegen had afgesloten.”

(Bron: woordvoering Buitenlandse Zaken, Nu.nl, ANP)

Geef een antwoord