Vakantiegangers willen vooral veilige bestemming

Niet het weer of de mooie natuur zijn doorslaggevend bij de keuze van een vakantiebestemming, vakantiegangers kiezen vooral voor landen die veilig zijn.

Onstabiel

Markt- en consumentenonderzoeker GfK deed onderzoek naar de keuzes die reizigers maken bij het kiezen van hun volgende vakantiebestemming. Maar liefst driekwart van de deelnemers aan het onderzoek vindt een onstabiele politieke situatie een reden om niet naar een land af te reizen. Bij geweld, gerelateerd aan religie, gaat dit voor bijna 70 procent van de mensen op. Vooral Noord-Afrika ligt momenteel niet goed, vanwege politieke instabiliteit.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ook gezondheidsrisico’s zijn belangrijk bij het kiezen van een vakantiebestemming. Ruim 6 op de 10 Nederlanders checkt de kans op besmettingen in het buitenland en neemt dat mee in de overweging. Meer dan de helft van de reizigers (52 procent) past de beslissing over een reisbestemming aan, aan de hand van het reisadvies dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgeeft. Een positief reisadvies speelt bij deze respondenten een belangrijke rol in de keuze om wel of niet te kiezen voor een land.

Weer en natuur

Lekker weer is voor ongeveer de helft (51 procent) van de deelnemers doorslaggevend en 48 procent vindt mooie natuur het belangrijkst.

In de eerste aflevering van Groeten van MAX op maandag 23 mei 2016 werd uitgebreid aandacht besteed aan veiligheidsrisico’s tijdens het reizen. U kunt het onderwerp nog teruglezen en bekijken.

Wat is voor u de belangrijkste overweging bij het kiezen van een vakantiebestemming?

(Bron: nu.nl)

Geef een reactie

Reactie

    Hanneman says:

    Een onderdeel van een mega- marktonderzoekorganisatie heeft uitgevist wat “de vakantieganger” als ideale vakantiebestemming kiest. Men verkiest veiligheid. U weet wel, wat de “niet-vakantiegangers” ook wel wat lijkt, geldt ook voor mooi weer, in de paar weken dat er niet hoeft te worden gezwoegd of gerend. Niet wat het target van uw werkgever is is nu van belang maar uw eigen target. Wat beoog je te bereiken met het nemen van of het ondergaan van een vakantie? Dat dit onderzoek niet wordt gedaan door een mensvriendelijk tevredenheidsonderzoeksbureau legt het al uit. Wij gaan waar de verschillende industrieen willen dat wij gaan. Wij dienen te voldoen aan een beeld van de ideale vakantieganger die kwistig zwaait met een creditcard, gekleed gaat volgens de laatste vakantiemode, verblijf kiest in luxe resorts en niet nadenkt over zaken als veilig, economisch verantwoord vliegen of rijden, fatsoenlijk, mensvriendelijk omgaan met de vreemde in den vreemde – dat doen we thuis toch ook niet? – of enig respect voor wat door vakantiegangers in veel gevallen wordt aangericht in het land waar men te gast is. Toerist is koning. Maar is dat nog wel zo? Mijn idee is dat we vooral de brengers van euro’s zijn. Vliegtuigvulsel wat de vluchtprijs betaald, ook als het vliegveld/vliegtuig personeel zwaar overbelast en zeer ondergewaardeerd is. En wat te denken over de mensen die voor onze veiligheid op hun tenen lopen? Ondanks het bewust zijn van de door de grote, vooral goedkope maatschappijen gekozen brandstofbesparende vliegroutes over landen waar het nóóit vakantie is om maar te zwijgen van die eigenaardige mede-passagier die mogelijk een idiote actie uitvoert. En wat te denken van wáár naartoe? Koopvee, stemvee en nu dan ook vakantievee. Toen ik kind was leek vakantie zaligmakend. ’n Andere dan normale tijd waarin van alles mogelijk was om even uit de gang van alledag te wezen. Als dat in een tent op een camping was werkte dat principe al. Je fatsoenlijk gedragen als campinggast was eerder een vanzelfsprekendheid dan bijzonder. Dat er ineens, van vakantiewege, met geld moest worden gesmeten was niet aan de orde. Maar goed, GfK heeft aan mij een slechte. Ik werk in de zorg en leef in Nederland. Zou er ook best eens tussenuit willen maar meneer Rutte heeft het onmogelijk gemaakt. En tussenuit betekent niet naar Guatamala of New York maar gewoon, even geen alledaagse nederlandse vermoeienissen. Mijn bestemming is derhalve Rundhausen. Thuis. Een paar weken geen werkdruk. Mijn schuldenboekje léég maar wel tijd om eens rond te fietsen in de zon, vrienden te bezoeken of bij voorbeeld dit te schrijven. Dingen doen in huis waaraan je anders niet toekomt. Op je gemak. Om straks tevreden te kunnen omzien naar een paar weken géén stress. Valt niet mee, ontstressen is een kunst. Maar het af en toe te oefenen in de paar weken die je daar voor hebt? Heerlijk.