Op vakantie? Met onze vakantietips gaat u voorbereid op reis

De zomervakantie van 2020 is anders dan alle andere vakanties. We gaan dit jaar meer op vakantie in eigen land. Als we gaan vliegen dan is dat met een pak aan maatregelen. En als we de grens over gaan met de auto, dan gaat dat ook net even anders dan normaal. Gelukkig zijn er ook nog steeds dingen die onveranderd zijn. In de maanden juli en augustus publiceren we op MAX Vandaag regelmatig handige vakantietips en -weetjes zodat u voorbereid op vakantie gaat!

Voorbereiding is het halve werk

Het aller belangrijkste van op vakantie gaat is de voorbereiding. Dat geldt niet alleen voor een vakantie in de zomer van 2020, maar voor elke vakantie. Wat voor deze zomer wel belangrijk is, is dat u zich van tevoren goed in leest in de maatregelen die in het land van bestemming van kracht zijn. Want dit verschilt per land. Neem om te beginnen een kijkje op de website van de overheid, nederlandwerelwijd.nl. Hier vindt u de meest actuele reisadvies. Ook op de ANWB Reiswijzer is de meest actuele stand van zaken te lezen.

Vliegen of met de auto

Op MAX Vandaag hebben we in diverse artikelen al tips gegeven over waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld als u gaat vliegen, wat staat u dan te wachten? En wat als u coronaklachten krijgt tijdens uw vakantie, wat moet u dan doen? Gaat u deze zomer met de auto op vakantie? Laat hem dan van tevoren nakijken. Veel auto’s hebben lange tijd stil gestaan en een goede check-up kan voorkomen dat u met pech in het buitenland strandt. Van de top 5 meest bezochte Europese vakantielanden hebben we een overzicht gemaakt van wat u kunt verwachten aan maatregelen of waar u op moet letten.

Vakantie in eigen land

En waar gaat de reis naar toe? Blijft u in Nederland? Dan zijn er tal van onontdekte plekken waar u zeker eens naar toe moet gaan. Neem bijvoorbeeld Hoorn en het nabij gelegen recreatiegebied De Hulk. Of het historische middelpunt van Nederland, Amersfoort en het nabij gelegen Spakenburg met zijn prachtige botterwerf. Maar ook Schokland en het nabij gelegen Nagele zal u verrassen. En voor water en natuurliefhebbers is Geertruidenberg en De Biesbosch een aanrader. Van wat er verder deze zomer nog te doen is in Nederland hebben we een mooi overzicht voor u gemaakt.

Nog meer handige vakantietips vindt u op onze overzichtspagina.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Ken je de mop al, van het gezin, dat op vakantie ging met Sunweb? … Dat gezin ging niet op vakantie.

    Toelichting: de reizenmaffia biedt vakantiereizen aan en na betaling krijg je een annulering aangeboden.