Nederlanders besteden meer geld aan vakanties

Voor het eerst sinds 2012 geven we weer meer geld uit aan vakanties. Nederlanders gaan wel minder vaak op vakantie, maar als ze gaan tasten ze dieper in hun buidel. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO. In totaal gaven we dit jaar 16 miljard euro uit aan vakanties, waarvan 13 miljard in het buitenland en 3 miljard in eigen land.

Buitenland

Onder de buitenlandse vakantiebestemmingen blijft Duitsland het populairste met 3,4 miljoen vakanties. Frankrijk staat op nummer 2 en Spanje ziet als nummer 3 het aantal Nederlandse vakantiegangers stijgen met 6%. Ondanks de problemen in Griekenland gingen daar opvallend maar 4 % minder tripjes naar toe.

Binnenland

Hoewel het aantal vakanties in eigen land iets daalde, is er wel meer geld besteed aan die tripjes. Vakanties in tweede woningen, boten en stacaravans namen af. Wel populair bij ons volk zijn vakanties in gehuurde accommodaties en bungalowparken. De Noordzeebadplaatsen als Scheveningen en Zandvoort blijven het meest geliefd. Met 2,2 miljoen bezoeken zijn bestemmingen aan de kust de absolute nummer 1. De Veluwe heeft een tweede plek, gevolgd door de Groningse, Friese en Drentse zandgronden.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming binnen Nederland?

Geef een reactie

Reactie

    Louis Burgemeestre says:

    Ik was een hele poosje als muziekant (zanger)gewerkt en heb overal waar het mooi is gespeeld, zo wel aan de stranden van hetMiddelandse zee als in de bergen Europa’s.Een stuk of 5 kruisvaarten in het Middelandse zee en de Atlantiek gemaakt, en wordt er voor betaald ook nog.Ik ben niet meer nieuwschierig, naar exotische plaatsen nog in Europa als ook er buiten.Alleen Scandinavie heb ik nooit willen bezoeken, het is mij daar veels te koud, hoe wel de meiden aldaar vind ik weer hardstikke mooi, en leuk.