Hemelvaartsdag

6x buitenactiviteiten op Hemelvaartsdag

Het is Hemelvaartsdag 2017 en het beloofd heerlijk weer te worden. De hoogste tijd om lekker naar buiten te gaan. Geen inspiratie voor een leuke activiteit in de buitenlucht? Wij helpen u op weg.

Amelisweerd

Onder de rook van Utrecht ligt het natuurgebied Amelisweerd. U vindt hier naast een restaurant en een museum, ook een bos waar u kunt wandelen. Het is een uitgestrekt stuk land dat wordt omgeven door water. Hierin kunt u ook zwemmen, mocht u dat willen.

Amelisweerd
Fietsroute Bekendelleroute

Gaat u liever fietsen? dan is de Bekendelleroute een goed idee. Deze fietstocht door de Gelderse streek de Achterhoek is 30 kilometer lang en start in Aalten. Vanaf dat dorp fietst u door een beschermd natuurgebied en komt u door allerlei karakteristieke dorpjes, waaronder het pittoreske Bredevoort. De route is online te bekijken.

Bredevoort

Het dorpje Bredevoort

Wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Tussen Castricum en Egmond ligt een enorm stuk duin dat prima te verkennen is per voet. De wandeling is in totaal 19 kilometer lang en voert u langs de kust. Een combinatie van wandeling en strandbezoek is dus ook goed mogelijk. Ook zijn er veel horecagelegenheden langs de route. Interesse? u kunt de routebeschrijving downloaden op de site van de NS. Let op: het kan zijn dat u tijdens de wandeling Schotse Hooglanders en paarden tegenkomt, die lopen los in het duinreservaat.

Noord-Hollands Duinreservaat
Drentsche Aa

Natuurgebied de Drentsche Aa is uniek in Nederland. Waarom? omdat het is amper veranderd in de afgelopen eeuwen. Zo is de beek, die eveneens Drentsche Aa heet, de enige in Nederland die niet is ‘gestuurd’ door bouwprojecten of de mens. Via de site van de Drentsche Aa kunt u verschillende fiets- en wandelroutes downloaden. Bij iedere route staat uitlegt wat u onderweg tegenkomt.

Drentsche Aa
Vogels kijken

In recreatiegebied de Rottemeren nabij Schiedam is het goed toeven voor de vogelliefhebber. Het gebied bestaat uit meerdere plassen waar veel vogels op afkomen. Er is bijvoorbeeld een grote populatie kuifeenden. Het stuk natuur is makkelijk te doorkruisen met de fiets. Op de site van de Rottemeren vindt u fietsroutes die u kunt volgen.

Rottemeren
Het witte stadje Thorn

Thorn is een uitgesproken plaatsje in Midden-Limburg. Dit komt vooral omdat alle huizen hier wit zijn, waardoor het ook wel ‘het witte stadje’ wordt genoemd. U kunt het eeuwenoude dorp prima te belopen. Ook leuk: Thorn heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder een grote abdijkerk.
abdijkerk Thorn

Geef een reactie