vogels merel

Nog meer broedende vogels te zien via webcams vogelbescherming

Via de webcams van Beleef de Lente van de Vogelbescherming zijn sinds dinsdag 7 maart 2020 weer verschillende nestende vogels te volgen. Maar dat aantal is nog eens uitgebreid met 3 nieuwe vogelsoorten. Zo kunt u de lente volgen zonder ervoor uit huis te hoeven.

Kauw, koolmees en merel

De camera’s van de 3 nieuwe broedplaatsen zijn geplaatst bij een kauw, een koolmees en een merel. De merel is tijdens een flink aantal voorgaande edities niet aanwezig geweest, maar nu terug van weggeweest. De kauw en de koolmees broeden in een nestkast, waarbij zowel een camera binnen als buiten de kast is gemonteerd. De merel heeft zelf een nestje gebouwd met wat takjes en mos onder een dakgoot.

Met anderen in gesprek gaan

De eerdere camera’s staan onder andere gericht op een bosuil, kerkuil, ooievaar, gierzwaluw, ijsvogel en blauwe reiger. In het geval van de bosuil gaat het om een kleurencamera. Behalve meekijken met de vogels bestaat er ook een mogelijkheid om met anderen in gesprek te gaan en vragen te stellen aan vogelexperts.

Mooiste en spannendste momenten

De Vogelbescherming heeft ook nog een samenvattend clipje op de planning, zodat niemand de “mooie, spannende en bijzondere momenten” hoeft te missen. En een tip voor grootouders, die iets voor hun thuiszittende kleinkinderen willen bedenken: er staan ook les- en doetips op de website voor kinderen in de basisschoolleeftijd, om de vogels te ontdekken.

De verschillende webcams zijn te bekijken via beleefdelente.nl en de camera’s blijven aan totdat de jonge vogels in de nesten gaan uitvliegen.

Lees ook: met dit online vermaak verveelt u zich geen moment en meer anti-verveeltips.

(Bron: ANP, NatureToday, archief)

Geef een reactie