Vogelbescherming

Drama, liefde en nieuw leven: webcams Vogelbescherming tonen het liefdesleven van vogels

Met de start van de meteorologische lente kunt u weer meekijken met het liefdesleven van vogels. Op zondagochtend 1 maart 2020 zet Vogelbescherming Nederland in de uitzending van Vroege Vogels op NPO 1 namelijk de camera’s bij de broedende vogels weer aan. Beleef de Lente gaat daarmee van start.

12 vogelsoorten

De komende maanden kunnen vogelliefhebbers via webcams meekijken naar het liefdesleven van diverse vogelsoorten. Er zijn nesten te zien van onder meer de ooievaar, de steenuil en de slechtvalk. Volgens de Vogelbescherming zijn via Beleef de Lente dit jaar minimaal 12 vogelsoorten te zien.

Strijd tussen zeearend, havik en buizerd

Beleef de Lente trekt elk jaar rond de 900.000 kijkers. Een groot deel daarvan kijkt dagelijks in de nesten van broedende vogelpaartjes. Een grote publiekslieveling is de zeearend. Het nest dat deze grote vogel wil gebruiken heeft echter ook de voorkeur van een havik en een buizerd. De webcam laat zien welke vogel het nest dit jaar zal bewonen.

Nieuwe camera bij tuinvijver in bos

Nieuw in 2020 is een camera bij een tuinvijver in een bos. Hier komen soorten als merels en koolmezen drinken en badderen. Bij elke vogelsoort legt een deskundige via een weblog uit wat er in en rond de broedplaats gebeurt. De camera’s blijven aan totdat de jonge vogels in de nesten uitvliegen.

(Bron: ANP, Vogelbescherming Nederland)

Geef een reactie