corona

Met dit online vermaak verveelt u zich geen moment tijdens de coronacrisis

Verveling ligt op de loer als mensen langere tijd thuis moeten zitten zoals nu het geval is door het coronavirus. Gelukkig is er online heel veel leuke afleiding te vinden. Wij zetten een aantal bezoekwaardige webcam- en Youtube-kanalen voor u op een rij.

Dieren kijken vanuit huis

Dierentuinen hebben de deuren gesloten, maar dat betekent niet dat u er geen kijkje kunt nemen. Veel dierenparken hebben webcams opgehangen die 24 uur per dag aanstaan. Zo kunt u toch volgen hoe het er aan toe gaat in de verblijven van de dieren. Dierenpark Amersfoort laat het olifantenverblijf zien en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een aantal webcams hangen, onder meer in het verblijf van hun Indische neushoorns.

Ook buitenlandse dierentuinen hebben webcams waardoor u live mee kunt kijken. Op de website van de Amerikaanse dierentuin San Diego Zoo kunt u bijvoorbeeld zien wat de panda’s, koala’s en ijsberen nu doen.

Opbeurende woorden van Paul Haenen

Wilt u naast serieus coronanieuws ook weleens iets luchtigs zien? Dat is het YouTube-kanaal van komiek Paul Haenen misschien wel wat voor u. Sinds 13 maart 2020 probeert Haenen iedereen een hart onder de riem te steken met zijn filmpjes op YouTube-kanaal Betty Asfalt. Onder de noemer Radio Oranje -vernoemd naar de radiozender uit de Tweede Wereldoorlog- maakt hij filmpjes waarin hij mensen uit de culturele sector een podium biedt en hen interviewt. Ook bespreekt Haenen dagelijks het laatste coronanieuws met een humoristische kwinkslag. Uiteraard komt Bert uit Sesamstraat, een personage dat Haenen jarenlang vertolkt, ook langs bij Radio Oranje.

Ook is Haenen de initiatiefnemer van het project Troost TV, dat tot en met 27 maart 2020 om 22.25 uur te zien is op NPO 3. Troost TV bestaat uit een compilatie van tv-fragmenten uit vervlogen tijden die fijne gevoelens bij mensen moeten opwekken. Normaal gesproken wordt op dit tijdstip de herhaling van De Wereld Draait Door te zien, maar dit programma staat het tijdslot af aan Troost TV.

Heel veel TopPop op Youtube

TopPop is een van de meest legendarische muziekprogramma’s ooit. Hoewel het programma zelf al sinds 1988 niet meer in Nederland te zien is, zijn heel veel optredens terug te kijken op YouTube. Van Vader Abraham tot aan Donna Summer: ze zijn allemaal van de partij. Hier alvast wat voorproefjes.

Programma’s van MAX op MAX Vandaag

We hebben het in een ander anti-verveel artikel al eens onder de aandacht gebracht, maar op MAX Vandaag hebben wij heel veel MAX-(radio)programma’s staan die u terug kunt kijken of luisteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Nederland in Beweging? Of het spelprogramma Met Het Mes Op Tafel?

Veel kijkplezier toegewenst!

(Bron: YouTube, DWDD, San Diego Zoo, Diergaarde Blijdorp, archief, Dierenpark Amersfoort, ANP)

 

Geef een reactie